Mogador: c'est qui?

Mogador is het resultaat van een jarenlange vriendschap en professionele samenwerking tussen Charlotte Verhalle en Aziz Naciri.

Aziz heeft intussen ruim 25 ervaring als chef-kok. Oorspronkelijk afkomstig van het Marokkaanse Rabat, heeft hij de Marokkaanse keuken in de vingers. Als achttienjarige kwam hij naar Brussel om zich aan de ULB te vervolmaken als boekhouder.  Maar zijn passie voor de keuken heeft nooit geleid tot het uitoefenen van dit beroep. Hij koos resoluut voor een culinaire carrière. Van afwasser tot chef-kok, met restaurant “Mogador” als resultaat.

Charlotte waagt op haar 34ste eindelijk de stap: zij is het gezicht van Mogador. Charlotte is een duizendpoot : na een artistieke opleiding besefte ze dat horeca haar passie was. Een gevarieerd parcours en veel ervaring rijker, was de tijd rijp om zelf de rol van gastvrouw op zich te nemen. 

Mogador: c'est quoi?

Mogador staat voor een eerlijke en smaakvolle keuken. Marokkaans met een twist. Dompel je onder in een culinaire reis doorheen Marokko: Chef Aziz’ passie voor échte producten in combinatie met ervaring en creativiteit zorgt ervoor dat zowel de tradionele genieter als de culinaire ontdekker zal verwend worden in Mogador. Door het smaakvolle interieur en de gezellige aperitiefbar waan je je onmiddellijk in de sfeer en wie weet prikkelt gastvrouw Charlotte je wel met haar enthousiasme en voel je de reiskriebels opkomen? Misschien geven de wijnkaart met een ruime selectie aan Marokkaanse wijnen of een lekkere Marokkaanse thee wel de doorslag? Wij wensen je alvast een aangename en vooral gezellige culinaire ervaring met de échte Marokkaanse keuken. 

Mogador: pourquoi?

‘Mogador’: de middeleeuwse naam van het inspirerende Marokkaanse kuststadje Essaouira. Het ruwe van de haven en de zee verzoende zich hier naadloos met de zachtheid van kunst en Noord-afrikaanse delicatessen. Een trekpleister voor romantici en artiesten, zoals Jimi Hendrix & Cat Stevens. Traditioneel, maar ook eigenwijs. En dat is net wat restaurant Mogador je te bieden heeft.

Mogador: c'est où?

Je vindt Mogador terug in hartje Gent, recht tegenover het Belfort in het begin van de Mageleinstraat.

Mogador ligt op vijf minuten wandelafstand van de parkings Sint-Michiels, de Kouter en de Vrijdagmarkt. Bus en tram stoppen vlakbij de Korenmarkt.

Mogador: quand?

Je kan elke dag, behalve op woensdag & maandag bij ons terecht.
De keuken verwelkomt je van 12.00u tot 14.00u en van 18.00u – 21:00u

Misschien wil je een privédiner organiseren? Mogador luistert graag naar je wensen. Reserveren kan op volgende nummers : 09/224.39.15 of  0486/65.63.89 of per mail : reservatiemogador@gmail.com